|
Ceremonia otwarcia stadionu |
| Autor |
Wiadomość |
EURO 2012
Boss Moderator
|
Wysłany: 2010-12-25, 16:08 Ceremonia otwarcia stadionu
|
|
|
| Cytat: | Na otwarciu Stadionu Narodowego nie będzie takiego widowiska jak Red Bull X-Fighters na koniec Stadionu Dziesięciolecia. Zobaczymy kolejny spektakl multimedialny z nawiązaniem do historii.
Do konkursu na huczne otwarcie Stadionu Narodowego ostatecznie zgłosiło się 14 firm i konsorcjów. Wygrała agencja ARS Communication, która zaproponowała spektakl, opierający się na idei nowoczesnego i otwartego państwa.
Choreografią zajmie się Michał Piróg, juror z „You Can Dance”, muzykę przygotuje Adam Sztaba z „Idola”, a o kostiumy zadba projektant Maciej Zień. Dwugodzinne przedstawienie wyreżyseruje Grek Giorgos Styliano. – O wyborze spektaklu zadecydowały scenariusz i fabuła opowieści – mówi szef komisji konkursowej Krzysztof Materna. – Prace prezentowały wysoki poziom artystyczny i wizualny, ale najsłabszym ogniwem była treść opowieści. |
Więcej w artykule na stronie "Życia Warszawy".
Czyli ma być tanecznie! Jaka jest Wasza wstępna ocena? |
_________________ Witaj na największym forum o EURO 2012! Zarejestruj się lub Zaloguj
Dołącz do nas na Facebooku i bądź na bieżąco w kwestii przygotowań Polski do EURO 2012! |
|
|
|
|
 |
Michał P.
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-20, 17:21
|
|
|
| szkoda ze zaden polak nie byl w stanie wygrac z grekiem...jeszcze jakby ukrainiec wygral to mialoby to sens a tak to jakby otwarcie mistrzostw nie bylo nasze a my tylko uzyczamy miejsca. |
|
|
|
|
 |
DominiC
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-22, 16:46
|
|
|
Szczerze? Nie podoba mi się to.
Z tego co wiem, to podczas przyznawania Justynie Kowalczyk statuetki najlepszego sportowca roku 2010 też była choreografia tego pana. Niestety było to wszystko tak "niefajne", że musiałem przełączyć kanał.
Wolałbym jakieś pokazy związane z piłką (może jakiś freestyle? przecież mamy utalentowanych graczy w tej dziedzinie) lub jakieś ekstremalne pokazy. |
_________________ Ja tu tylko piszę
Yes, we can! |
|
|
|
|
 |
Michał P.
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-24, 14:25
|
|
|
| no to moze daloby sie tego Pana jeszcze zminic? skoro ostatnio mu nie wyszlo, ja gali nie ogladalem wiec ciezko mi cos mowic no ale da sie go zmienic jeszcze czy juz po ptakach jak z maskotkami? |
|
|
|
|
 |
DominiC
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-24, 15:30
|
|
|
Raczej tego pana nikt już nie zmieni Mam o nim swoje zdanie, ale jego nazwisko po prostu ludzie znają i chodzi tu głównie o marketing.
Bo będziemy mówić "No układ o kant dupy obić, ale przecież to ten Piróg z telewizji wymyślał, więc pewnie tak miało być."
Taka prawda, że jak ktoś z telewizji i znany do tego, to może nawet w mięso wleźć, a i tak będziemy klaskać (pozdrawiam panią Gagę.) Do mnie to nie trafia, ale cóż. |
Yes, we can! |
|
|
|
|
 |
Michał P.
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-24, 19:17
|
|
|
| no tak, ale ludzie z poza polski niekoniecznie pieroga i innych kojarzą to raz a dwa wiekszosc osob sie "nie zna" na tak wielkiej sztuce i im sie to nie spodoba a to ma byc no rozrywka dla mas(ekonomicznie na tym lepiej wyjdziemy) niz dla kilku ludzi ktorzy sie znaja. |
|
|
|
|
 |
DominiC
Znawca

|
Wysłany: 2011-01-24, 20:11
|
|
|
Ale czy my mamy na to wpływ? Wiadomo, że masy chętniej obejrzą kilku kaskaderów, którzy próbują się zabić na motorze czy quadzie, niż wyszukane tańce i śpiewy ludowe (p. Edytka 2002r ).
Niestety my raczej nic na to nie poradzimy i otwarcie będzie właśnie małym You Can Dance i Jak oni Śpiewają w jednym ;/ |
Yes, we can! |
|
|
|
|
 |
.::Reklama::.
|
|
|
|